Градините на Кю

Кю е симпатично предградие на Лондон (то кое ли от неговите не е симпатично?), където човек може да се разходи по тихи улички, да позяпа красиви къщи на век-два… и така, докато стигне до прекрасната градина – в която зяпването вече си е сто процента гарантирано.

Градината всъщност е доста голям на размери парк, в който се редуват обикновени зелени ливади за разходка, обособени кътове с различен ландшафт и най-вече великолепни оранжерии във викториански стил – стомана и стъкло, такива, каквито сте виждали на рисунките на знаменития Crystal Palace от средата на 19 в. Естествено, оранжериите са разделени по географски пояси и локации – има и тропическа гора с банани и орхидеи, и пустинен климат с кактуси и пр. сукулентни. Между тях се простират алеи с японски вишни и всякакви прочеие цъфтящ ипрелести от всички краища на… Империята? Кю все пак е ботганическа градина на повече от век.

И ако цялат тая прелест не е достатъчна, освен истинските цветя из парка са пръснати невероятните стъклени творения на Чихули.

 

This entry was posted in Насам-натам. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.